Økonomisk krise gør reklamer grimme!

Posted on januar 26, 2012 in Betragtninger fra reklamebranchen | 0 comments

Radio, tv, internet – alle medier har travlt med at overgå hinanden med dårlige nyheder om økonomien og de fleste af os kan mærke den svigtende afsætning når vi går på arbejde, på en eller anden måde.

 

Det er en gammel nyhed, at det første som der paradoksalt nok spares på i en kriseramt virksomhed, er de variable, salgsfremmende omkostninger! I praksis betyder dette ofte at man enten helt indstiller alle tiltag relateret til salget eller som minimum forsøger at spare så meget som muligt på omkostningerne.

Konsekvensen som vi ser gang på gang er, at virksomheder sætter medarbejdere til at udføre regulære reklameproduktionsopgaver selv om de er teoretiske marketingsfolk, økonomer eller kontoruddannede. De ansatte udstyres med en CS-pakke og Indesign og så skal der laves tryksager! – eller efter et kursus i WordPress, forventes at de ansatte også at kunne levere en hjemmeside til firmaet.


Hvad er konsekvensen af denne adfærd?

– Med al respekt for de der prøver at begå sig som “self-made” reklamefolk så bliver markedsføringsmaterialet ofte af ringe kvalitet, og krisen medfører således direkte grimme reklamer! Der er naturligvis en grund til at folk skal lære et fag inden de kan levere varen på et højt niveau og dette respekteres inden for de fleste fag, men netop reklamebranchen er omgærdet af mindre respekt – nok fordi teknologierne hurtigt udbredes og værktøjerne ligger lige for via computeren for alle!

MEN heldigvis er der jo Budget Reklame – send en mail med din reklameopgave og se ved selvsyn, at kvalitetsreklame kan fås til budgetpris!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *